RSS

Paine cu usturoi

Trec probabil printr-o perioada in care coptul de paini e o activitate intensa. Si nu coc doar paini simple ci incerc si paini cu arome mai speciale. Iata ca e timpul potrivit pentru o paine cu usturoi. Gustul de usturoi nu e asa de intens pe cat s-ar crede dar da painii o aroma speciala.



Ingrediente:

Preferment: (total 360g):
  • 200g faina pentru paine
  • 120g apa
  • 40g maia stiff
Formula finala: (total 1805g, pentru 2 paini)
  • 700g faina bio pentru paine
  • 100g faina integrala
  • 530g apa
  • 50g ulei de masline
  • 20g sare
  • prefermentul de mai sus (360g)
  • 35g usturoi feliat si copt

Mod de preparare:
  1. Fac prefermentul 12 ore inainte si il tin la 21ºC. 
  2. Amestec ingredientele pentru 10 minute cu ajutorul unui mixer. 
  3. Las la dospit 1h30".
  4. Dau forma painilor si le asez in banetoane tapetate bine cu faina. 
  5. Las la crescut inca 1h30. 
  6. Crestez painile
  7. Coc pentru 45" la 240ºC cu abur in primele 15".

Reteta a fost inspirata din Bread: A Baker's Book of Techniques and Recipes - Jeffrey Hamelman, pagina 194-195.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu