RSS

Tort de mere

Ti-ai dori un tort rapid? Aceasta este reteta mea magica in acest caz, si contine mere. Smecheria de fapt consta in faptul ca acest tort este nimic altceva decat o prajitura intoarsa cu mere care este decorata ca un tort. Dar este un tort usor si mai sanatos! Asadar, sa vedem reteta ...


Ingrediente:
  • 8 mere
  • 200g zahar (pentru caramel) + 100g (pentru albusuri)
  • 5 oua (albusurile si galbenusurile separate)
  • 5 linguri de faina
  • 75g nuci maruntite
  • 5linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 500g frisca

Mod de preparare:
  1. Curat merele de coaja si scot cotoarele.
  2. Torn zaharul intr-o cratita care va da dimensiunea tortului. Intind caramelul si pe marginile inalte ale cratitei.
  3. Pun merele intregi in cratita.
  4. Adaug nicile in gaurile coatoarelor dar si pe langa.
  5. Separatm bat albusurile cu ajutorul unui mixer.
  6. Adaug zaharul si continui sa mixez.
  7. Adaug galbenusurile si mixez usor, pe viteza cea mai mica.
  8. Adaug faina, praful de copt, uleiul si esenta de vanilie si amestec in continuare usor.
  9. Torn compozitia peste merele din cratita.
  10. Bag prajitura la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru 45-60 minute (pana cand un bat introdus in prajitura iese curat).
  11. Scot, las sa se raceasca si apoi o rastorn peste un platou.
  12. Imbrac prajitura in frisca si o decorez dupa bunul plac.

Reteta a fost inspirata din Jamila.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu