RSS

Placinta cu mere simpla

Foarte aproape de casa mea se afla o livada cu mere salbatice pe care aproape nimeni nu le culege. Merele cad pe pamant si servesc drept hrana pentru caii ce sunt adusi acolo la pascut. Merii fac niste mere micute, cu noduri, cu viermi dar sunt perfect bio si au un gust dulce acrisor si o aroma deosebita si nu se pot compara cu nici un soi de mere cumparat de la supermarket. In fiecare an adun cateva mai bune inainte sa le manance caii si le arunc intr-o placinta. Anul acesta mi-a lipsit timpul sa fac o placinta sau tarta mai dichisita asa ca am ales sa merg pe cea mai simpla reteta posibila.



Ingrediente:
  • 3kg de mere (salbatice)
  • 1 pachet the foi de placinta (~400g)
  • 3 linguri scortisoara macinata
  • 4 linguri de zahar (optional)
  • 3 linguri de ulei de masline

Mod de preparare:
  1. Spal merele, le scot cotorul si le decojesc.
  2. Le razui pe o razatoare manuala sau cu ajutorul unui robot.
  3. Le scurg bine de suc pentru ca vreau ca placinta sa fie mai consistenta. Sucul ramas il beau sau il dau copiilor, care il apreciaza foarte mult.
  4. Amestec merele rase si scurse cu 2 linguri de scortisoara si zaharul.
  5. Impart foile din pachet in 3, urmand sa pun intre ele 2 straturi de mere.
  6. Asez prima parte din foi pe fundul unei tavi mai mari si cu marginile inalte.
  7. Ung foile din tava cu o lingura de ulei.
  8. Impart compozitia de mere in 2, iar prima parte o asez peste foi.
  9. Adaug al doilea strat de foi si le ung si pe ele cu o lingura de ulei.
  10. Adaug restul de mere deasupra si in final si ultimul strat de foi peste.
  11. Presar ultima lingura de scortisoara pe deasupra placintei.
  12. Coc placinta in cuptorul preincalzit, la 200ºC aproximativ 45 de minute sau pana cand foile de deasupra se rumenesc frumos.
  13. Las sa se raceasca, tai placinta patratele si servesc cu sos de caramel.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu