RSS

Paine integrala cu seminte

Aceasta este o paine cu seminte care pot fi alese dupa bunul plac. Eu am selectat 4 tipuri: seminte de floarea soarelui, seminte de in, seminte de susan si mei. Rezultatul a fost o paine fantastica cu un gust deosebit iar painile au crescut frumos in cuptor.


Ingrediente:

Preferment (total 294g):

  • 120g faina pentru paine
  • 150g apa
  • 24g maia hidratare 100%

Soaker: (total 396g):
  • 40g seminte de in
  • 40g seminte de floarea soarelui
  • 40g seminte de susan
  • 60g mei decorticat
  • 216g apa fierbinte

Formula finala (total 2056g pentru 2 paini):
  • 420g faina pentru paine
  • 500g faina integrala
  • 384g apa
  • 22g sare
  • 10g drojdie proaspata
  • 30g miere
  • soakerul de mai sus (396g)
  • prefermentul de mai sus (294g)

Mod de preparare:
  1. Pregatesc prefermentul u 12 ore inainte si-l las acoperit la 21ºC.
  2. Pregatesc soakerul imediat dupa ce am terminat cu prefermentul. Torn apa fierbinte peste amestecul de seminte si le las la inmuita 12 ore in acelasi timp cu prefermentul.
  3. Amestec toate ingredientele cu un mixer, mai intai pe o viteza lenta pentru 3 minute apoi pe o riteza mai rapida pentru inca 10 minute.
  4. Prima dospire dureaza 2 ore cu o intindere si o impaturire la jumatatea intervalului.
  5. Preformez painea si o las sa se relaxeze timp de 15 minute.
  6. Formez painea ovala.
  7. A doua dospire se face pentru o ora la 24ºC.
  8. Coc painea pentru 15 minute la 250ºC cu abur iar apoi reduc temperatura la 230ºC pentru inca 35 de minute.
Reteta a fost adaptata din cartea Bread: A Baker's Book of Techniques and Recipes - Jeffrey Hamelman, page 170-171.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu