RSS

Paine bio simpla

O paine facuta doar cu un singur tip de faina, dar nu orice tip, ci o faina alba bio. Coca s-a dovedit a fi destul de moale si a fost mai dificil de lucrat cu ea. In plus, am fost obligata sa intarzii punerea la cuptor a painii si a doua dospire a durat un pic mai mult de 1h30 fata de cum cerea reteta, asadar painea a fost un pic cam prea dospita. Cu toate ca painea n-a crescut asa de mult cum mi-as fi dorit, rezultatul bun si delicios. Merita o a doua incercare a acestei paini respectand timpul indicat in reteta.

Ingrediente:
  • 1050g faina alba bio 
  • 660g apa 20ºC 
  • 200g maia lichida (hidratare 100%) 
  • 10g drojdie proaspata 
  • 20g sare
Mod de preparare:
  1. Amestec toate ingredientele cu un robot de bucatarie, mai intai pentru 4 minute pe o viteza lenta apoi pe o viteza mai mare pentru 10 minute,
  2. Acopar bolul cu coca cu un capac si-l las sa creasca pentru 1h30 la 21ºC.
  3. Scot coca, o pun pe un blat usor infainat si o tai in 3.
  4. Preformez painea in forma lunguiata.
  5. Las caca sa se relaxeze pentru 10 minute.
  6. Formez painea in forma finala si pun cele 3 paini in bannetoane
  7. Dospirea finala dureaza 1h30 la 21ºC.
  8. Incalzesc cuptorul la 250ºC cu 45 minute inainte cu piatra de copt si pietrele vulcanice intr-o tigaie
  9. Crestez painea cu o lama.
  10. Pun painile pe piatra si torn 150ml apa peste piatra vulcanica incinsa.
  11. Coc pentr 15 minute la 250ºC si pentru inca 30 minute at 220ºC.
  12. Las sa se raceasca pe un gratar cam 1 ora.

Reteta a fost inspirata din : Le Larousse du pain - Eric Kayser, pagina 52.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu