RSS

Paine bio cu hrisca

Aveam in dulap niste faina de hrisca integrala si erau cateva luni de cand ma intrebam la ce as putea-o folosi. Asadar am gasit o reteta interesanta si acesta este rezultatul. Coca este aproape gri iar paine este de asemenea foarte inchisa la culoare. Gustul este foarte bun, cu o aroma speciala ce este remarcabila. Este o paine care se face direct, fara a fi necesar un preferment.


Ingrediente:
  • 600g faina de paine bio
  • 400g faina de hrisca bio
  • 600g apa (at 20ºC)
  • 200g maia 100% hidratare
  • 2g drojdie proaspata
  • 10g sare

Mod de preparare:
  1. Amestec toate ingredientele cu un robot de bucatarie, 4 minute la viteza lenta si 6 minute pe o viteza mai mare.
  2. Prima dospire dureaza 2 ore cu o intindere si o impaturire dupa prima ora
  3. Tai coca in 3 si preformez painea . Las sa se relaxeze 5 minute.
  4. Formez 3 paini ovale.
  5. Dospirea finala se face in cosulete usor tapetate cu faina pentru 3 ore la 24ºC.
  6. Coc timp de 40 minute cu abur in primele 15 minute.

Aceasta reteta a fost adaptata din Le Larousse du pain - Eric Kayser, pagina 112.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu