RSS

Clafoutis cu mere

Suntem in sezonul merelor asa ca nu rezist sa nu le mai ascund in vreo prajitura. Acest clafoutis are un gust bogat, este foarte aromata si imi aduce aminte de crema de zahar ars.


Ingrediente:
  • 1 kg mere
  • 3 lingurite scortisoara macinata
  • 4 oua
  • 100ml lapte
  • 250g smantana
  • 20g amidon
  • 50g zahar
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • 20g unt
  • 50g zahar brun

Mod de preparare:
  1. Ung o tava sau un vas de sticla rezistenta la cuptor cu unt si presar zaharul brun peste.
  2. Scot cotoarele de la mere. Pentru cine prefera poate sa le decojeasca, eu nu am facut asta pentru ca imi ia timp.
  3. Feliez merele si le asez in tava. Printre ele presar scortisoara. 
  4. Intr-un castron bat oualele, adaug laptele, smantana, amidonul, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si amestec bine.
  5. Torn usor compozitia peste merele din tava. Optional pot sa mai presar putin zahar (extra) deasupra merelor pentru a se carameliza frumos la cuptor.
  6. Acopar tava cu un capac sau folie de aluminiu si o bag la cuptorul preincalzit la 220ºC cam pentru 1 ora. Daca tava este mai intinsa si sunt mai potine nivele de mere se va coace probabil mai repede.
  7. Opesc cuptorul, dau capacul la o parte si las tava in cuptor pentru inca 15-20 minute pentru a se rumeni frumos.

Reteta a fost inspirata din Eric Fréchon - Clafoutis, pagina 46.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu