RSS

Paine 65% secara


Aceasta este probabil cea mai rapida reteta pe care o gasim in cartea lui Hamelman. In 4-5 ore ai painea pe masa. Este o paine directa, care nu necesita preferment.
Coca are o textura ciudata as zice si lucrand cu ea m-a facut sa-mi amintesc de plastilina cu care ma jucam in copilarie.
Painea rezultata a fost ok dar gustul usor dezamagitor. Se simte mirosul de secara dar lipsea cu desavarsire aroma de maia pe care o ador atat de mult. Oricum, daca aveti nevoie de o paine rapida atunci aceasta este o reteta acceptabila.
I-am cerut parerea sotului meu despre aceasta paine si raspunsul lui a fost "E ca painea pe care o faceai la masina". Si intr-adevar, a avut dreptate, cu exceptia aromei de secara, aceasta paine nu are nimic special fata de o clasica paine facuta cu masina.



Ingrediente (1758g):
  • 650g faina de secara
  • 350g faina pentru paine
  • 720g apa
  • 18g sare
  • 20g drojdie proaspata

Mod de preparare:
  1. Amestec toate ingredientele pentru 10 minute cu ajutorul unui robot. DDT 26ºC.
  2. Prima dospire 1 h.
  3. Impart coca in 2 si preformez painile.
  4. Las coca sa se relaxeze 10 minute.
  5. Formez painea lunguiata.
  6. Dospirea finala se face in cosulete infainate pentru 75 minute, DDT 26ºC.
  7. Coc primele 15 minute cu abur la 250ºC si urmatoarele 45 de minute la 240ºC.
  8. Las la racit pe un gratar.
Aceasta reteta a fost inspirata din Bread: A Baker's Book of Techniques and Recipes - Jeffrey Hamelman, pagina 265.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu