RSS

Kugelhof cu lamaie

E ceva vreme de cand n-am mai facut un kugelhof. Nu stiu de ce, dar vara ma atrag mai mult fructele proaspete decat prajiturile. Dar iata ca a venit vremea sa mai incerc un vechi obicei al meu, si anume sa gatesc o prajitura.


Ingrediente:
  • 560ml faina
  • 5g praf de copt
  • 5g bicarbonat de sodiu
  • 2g sare
  • 18g unt moale nesarat
  • 100g zahar
  • coaja de la 2 lamai
  • 3 oua
  • 125ml zeama de lamaie
  • 125ml lapte

Mod de preparare:
  1. Preincalzesc cuptorul la 180ºC
  2. Ung forma de kugelhof cu unt si o tapetez cu faina.
  3. In vasul de la mixer adaug untul, zaharul, coaja de lamaie si mixez.
  4. Adaug oualele, unul cate unul si mixez pana devine ca o crema.
  5. Adaug faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
  6. Adaug lamaia si laptele si mixez.
  7. Torn compozitia in vasul de kugelhof pregatit si pun la cuptor pentru 45 minute.
  8. Il las sa se raceasca in forma pentru 10 minute apoi rastorn pe un gratar si las sa se raceasca complet.
Am preluat aceasta reteta de aici.



Mai departe am ales sa glazurez prajitura cu ciocolata facuta din:

  • 100g ciocolata neagra
  • 50g iaurt
  • 50g smantana
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 100ml lapte sau mai mult in functie de cat de groasa se doreste sa fie glazura
Intr-o craticioara pe bain marie, topesc ciocolata, adaug iaurtul si smantana. Amaestec continuu pana cand se incorporeaza bine ingredientele. Adaug laptele cate putin si uleiul la urma, continuand sa amestec.

Prajitura s-a dovedit a fi mai deansa decat ma asteptam dar la gust a fost buna.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu