RSS

Chiftele

 Imi plac foarte mult chiftelele dar in bucataria romaneasca sunt de cele mai multe ori prajite in ulei si asta nu e neaparat cel mai sanatos lucru. Asadar trebuia sa gasesc o modalitate prin care sa mananc chiftele dar sa nu le imbib in ulei. Solutia a venit din coacerea lor la cuptor. In loc sa absoarba ulei, la cuptor isi lasa grasimea iar rezultatul este cu siguranta mai sanatos decat in varianta prajita.


Ingrediente:
  • 1kg de carne tocata de vitel amestecata cu porc
  • 1 ou
  • 2 cartofi mari
  • 2 cepe medii
  • 1 capatana de usturoi
  • o mana de patrunjel
  • 2 lingurite de cimbru sau marar

Mod de preparare:
  1. Cartofii, cepele si usturoiul le dau prin razatoarea mica manuala sau cu ajutorul unui robot de bucatarie.
  2. Toc patrunjelul marunt.
  3. Amestec bine carnea tocata, cu oul, cele tocate mai sus si cimbrul sau mararul.
  4. Formez bilute de marimea unei caise si le asez intr-o tava pe fundul caruia am pus o foaie de silicon.
  5. Coc chiftelele la 200ºC pentru o ora intorcandu-le de pe o parte pe alta dupa prima jumatate de ora.
Si ca sa va imaginati cam cum decurg sesiunile mele de food photography, iata ce se intampla dupa!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu