RSS

Paine frantuzeasca cu salvie

Revenind la painile fara maia, iata o reteta pe baza de drojdie cu adaos de maia doar pentru ca mi-a ramas un surplus din hranirile anterioare. In schimb nu este o paine simpla ci una cu ierburi aromatice, mai precis, cu salvie. Mirosul de salvie este subtil resimtit si in painea coapta.


Ingrediente:
  • 400g apa
  • 700g faina
  • 42g drojdie praspata
  • 2 lingurite de sare
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita de nucsoara pisata
  • 1 mana de frunze de salvie tocate
  • 60g maia (doar pentru gust. In lipsa ei, mai adaug 30g faina si 30g apa la catitatile de mai sus)

Mod de preparare:
  1. Amestec toate ingredientele cu ajutorul uni mixer de bucatarie sau de mana.
  2. Acopar vasul in care este coca cu un capac sau cu folie  si-l pun in cel mai calduros loc al casei pentru 1h30".
  3. Preformez 2 paini din coca si le asez in banetoane (cosulete pentru paine).
  4. Las la crescut pentru inca 45 min, timp in care peincalzesc cuptorul la 230ºC. cu piatra inauntru.
  5. Crestez painile cu o lama si le pun pe piatra la cuptor.
  6. Coc la 230ºC pentru 45 minute.

Aceasta reteta a fost inspirata din  Pain maison : Spécial machine à pain- Cathy Yta, pagina 55.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu