RSS

Sufleu cu branza

Aceasta este o reteta destul de rara in bucataria mea. Asta nu inseamna ca nu e gustoasa si nu merita incercata.
Un deliciu regal si trebuie sa-i multumesc Andreei pentru carte. Iata ca este folositoare!

Ingrediente:
  • 1l lapte
  • 50g amidon (Maizena)
  • 100g faina
  • 60g unt
  • 200g branza emmental rasa
  • 6 oua (galbenusurile si albusurile separate)
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper


Mod de preparare:
  1. Amestec laptele cu amidonul si-l pun pe foc pana se ingroasa, amestecand continuu.
  2. Amestec faina cu untul, pun pe foc si las sa se rumeneasca amestecand continuu. 
  3. Pun laptele cu amidonul peste faina cu unt si amestec.
  4. Las 5 minute la racit si incorporez galbenusurile, unul cate unul.
  5. Adaug branza emmental, sarea si piperul si amestec bine.
  6. Bat albusurile spuma si adaug cealalta compozitie peste ele amestecand prin rasturnare.
  7. Pun compozitia in 6 ramequins rezistente la cuptor si le dau la 200ºC pentru 30 minute. Cuptorul trebuie sa fie incalzit dinainte.


Reteta inspirata din Carte Regala de Bucate - Principesa Margareta a Romaniei, pagina 178

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu