RSS

Pavlova

La Multi ani Irina, pentru 1 iunie ! Aceasta este prajitura ta pentru ziua copilului. Dulce, proaspata, usoara si plina de viata la fel ca tine.
Numele acestei prajituri provine de la balerin ruse Anna Pavlova. Originea prajituri se pare ca este inca disputata intre Noua Zeelanda si Australia, tari in care acest desert este foarte popular.


Ingrediente:

Pentru bezea:
  • 6 albusuri de oua (albusurile au fost tinute in frigider intr-un vas inchis ermetic macar o zi si scoase 3 ore inainte de a le folosi pentru a ajunge la temperatura camerei)
  • 300g zahar
  • 2 linguri de amidon (Maizena)

+ 500 ml frisca lichida
+ 500g capsuni taiate jumatati
+ 250g sirop (sau piure) de casuni


Mod de preparare:
  1. Bezeaua se bate si coace conform instructiunilor clasice de bezele. Fara colorant insa.
  2. In loc sa fac gramajoare fac 2 cercuri de 24cm diametru pe care-l umplu integral cu bezea cu ajutorul unui posh.
  3. Coc bezeaua pe foi de silicon si las sa se raceasca.
  4. Bat frisca lichida cu ajutorul unui mixer.
  5. Incep sa formez prajitura  punand in ordine: o foaie de bezea, jumatate din capsuni, jumatate din frisca, apoi iarasi, a doua foaie de bezea, restul de frica si capsuni.
  6. Ornez cu sirop de capsuni.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu