RSS

Paine cu maia Vermont

Aceasta este o alta varianta a retetelor Vermont ale lui Hamelman.


Ingrediente:

Preferment: (total 368g)


Formula finala: (total 1699g)

  • 750g faina pentru paine
  • 100g faina de secara
  • 462g apa
  • 19g sare
  • prefermentul de mai sus (doar 368g)

Mod de preparare:
  1. Fac prefermentul 12-16 ore inainte si il tin la 21ºC.
  2. Amestec ingredientele cu exceptia sarii pentru 1-2 minute cu ajutorul unui mixer.
  3. Las coca pentru autolyse pentru 60 min.
  4. Adaug sarea si mixez pentru 8 minute. temperatura potrivita pentru coca este 24ºC.
  5. Las la dospit 2h30" cu o intindere si o impaturire dupa 1h15".
  6. Dau forma painii si o asez in banetonul tapetat cu faina.
  7. Las la crescut inca 2h la 24ºC.
  8. Coc pentru 60" la 240ºC cu abur in primele 15".

Aeasta reteta a fost inspirata din "Bread: A Baker's Book of Techniques and Recipes - Jeffrey Hamelman, pagina 152-153.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu