RSS

Pain au levain

Fara nici o exagerare, aceasta este cea mai gustoasa paine pe care am mancat-o vreodata. Inspirata dupa reteta cu acealasi nume a lui Hamelman, painea se distinge pentru aroma deosebita, coaja crocanta si miezul moale.

Ingrediente:

Preferment: (total 279g)


Formula finala: (total 1668g, pentru 2 paini)

  • 805g faina pentru paine
  • 40g faina de secara
  • 557g apa
  • 18g sare
  • prefermentul de mai sus (doar 248g)

Mod de preparare:
  1. Fac prefermentul 12 ore inainte si il tin la 21ºC.
  2. Amestec ingredientele cu exceptia sarii si maielei pentru 1-2 minute cu ajutorul unui mixer.
  3. Las coca pentru autolyse pentru 60 min.
  4. Adaug sarea si maiaua si mixez pentru 7 minute. temperatura potrivita pentru coca este 24ºC.
  5. Las la dospit 2h30" cu 2 intinderi si impaturiri dupa 50".
  6. Dau forma painii si o asez in banetonul tapetat bine cu faina.
  7. Las la crescut inca 3h la 24ºC.
  8. Coc pentru 45" la 240ºC cu abur in primele 15".

Aeasta reteta a fost inspirata din "Bread: A Baker's Book of Techniques and Recipes - Jeffrey Hamelman, pagina 158-159.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu