RSS

Socata

Trebuie sa recunosc ca am asteptat inflorirea socului cu sufletul la gura. Cum am vazut prima floare inflorita am dat fuguta la padure sa culeg cateva. Nici un suc nu se compara cu socata in primavara. Imi aduce aminte de copilarie cand ne opream sa culegem flori de soc si mama le usca pe masa in sufragerie iar toata casa mirosea doar a parfum de soc.

Ingrediente:

  • 750ml apa
  • 3-4 flori de soc (culese de preferinta dupa ploaie ca sa nu aiba insecte)
  • zeama de la o lamaie (optional)
  • 2 lingurite de zahar brun (sau mai mult daca preferati mai dulce)

Mod de preparare:
  1. Pun zaharul si zeama de lamaie in apa si amestec.
  2. Pun florile de soc in apa.
  3. Las vreo 2-3 zile acoperit. Dupa acest interval devine un pic acidulat si cu un puternic aromat, deosebit de bun de servit.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu