RSS

Paine Vermont cu maia si faina integrala

A iesit o paine micuta dar o delicatesa nu alta. Cu siguranta data viitoare am s-o fac dubla !


Ingrediente:

Preferment (200g):
Formula finala (850g) :
  • 375g faina pentru paine
  • 50g faina de grau integrala
  • 230g apa
  • 10g sare
  • prefermentul de mai sus (200g)

Mod de pregatire:
  1.  Pregatesc prefermentul cu 12-16 ore inainte.
  2. Mixez toate ingredientele mai putin sarea pana se incorporeaza bine (1-2 min)
  3. Las (autolyse) aluatul sa se odihneasca.
  4. Adaug sarea si framant iarasi cu robotul 8 minute. Temperatura aluatului ar trebui sa fie ideal de 24ºC.
  5. Prima fermentare dureaza 2h30 timp in care voi face si 2 stretch-and-fold-uri la interval de 50 min.
  6. Dau forma aluatului.
  7. Las aluatul la crescut pentru a doua fermentare cam 3h la 24ºC
  8. Coc la cuptor 45 min la 240ºC cu abur in primele 15 minute.
Reteta a fost inspirata din  Bread: A Baker's Book of Techniques and Recipes - Jeffrey Hamelman.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu