RSS

Paine integrala cu faina de alac

O paine mai diferita dar foarte sanatoasa.


Ingrediente:
  • 500g faina de alac
  • 300ml apa
  • 42g drojdie proaspata
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare: 
  1. Amestec toate ingredientele cu ajutorul unui robot si o las la crescut pentru 2 ore.
  2. Mut aluatul intr-o oala de fonta pe fundul caruia am pus o hartie de copt.
  3. Las la crescut pentru inca 1 ora.
  4. Crestez painea cu un cutit ascutit.
  5. Dau la cuptorul preincalzit la 200ºC pentru 45 min punand capacul la oala.
  6. Scot capacul oalei si mai las sa se rumeneasca pentru inca 15 min.


Reteta inspirata din "Pain Cocotte" - Nathalie Nagy-Kochmann, pagina 30.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu