RSS

Paine cu faina de porumb si alac

O paine pe care as numi-o eu, concentrata. Cand schimbi faina de grau cu alte tipuri de faina rezultatele nu mai sunt aceleasi. Oricum sanatoasa este cat cuprinde !


Ingrediente:
  • 100g faina de porumb
  • 400g faina de alac
  • 1 lingurita de sare
  • 4 linguri seminte de floarea soarelui combinate cu semnite de in
  • 42g drojdie
  • 300g apa

Mod de preparare:
  1. Pun toate ingredientele in masina de paine si programez pentru framantat si crescut. (1h30min).
  2. Scot coca din masina de paine si o mai framant 2 minute pe un blat tapetat cu faina de porumb.
  3. Formez o sfera si o transfer intr-o oala de fonta in care in prealabil am presarat bine niste faina de porumb. Peste oala pun capacul.
  4. Dau oala la cuptor la 50ºC timp de 30 minute.
  5. Maresc temperatura la 200ºC si o las 45 minute.
  6. Scot capacul oalei si o las la rumenit inca 15 minute la cuptor.

Reteta inspirata din Pain cocotte - Nathalie Nagy-Kochmann, pagina 70.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu