RSS

Iaurt cu vanilie

Un iaurt cu aroma de vanilie.


Ingrediente:
  • 1l lapte de vaca (de la ferma)
  • 1 pastaie de vanilie
  • 3 linguri de lapte praf (optional, pentru a avea mai multa consistenta)
  • 100g iaurt bio natur (poate fi dintr-o productie anterioara)
  • 2 linguri de miere
Mod de preparare:
  1. Desfac pastaia de vanilie si pun semintele si coaja pastaii in lapte.
  2. Fierb laptele si il las sa se raceasca pana ajunge la 45ºC. 
  3. Scot pastaia de vanilie, o spal si o pun la uscat pentru ca mai tarziu s-o ascund in zahar pentru a-i da aroma.
  4. Adaug mierea si laptele praf in laptele fiert si racit si amestec pana se dizolva.
  5. Adaug iaurtul si amestec bine pana se omogenizeaza.
  6. Torn laptele in borcane.
  7. Cum borcanele mele nu au capac, le acopar cu  folie de plastic si le sigilez cu un elastic.
  8. Pun borcanele cu iaurt intr-o oala de fonta cu capac.
  9. Torn apa calduta pe langa borcane in oala, maxim pana la nivelul iaurtului din borcane.
  10. Pun capcaul oalei si o dau la cuptor la cea mai mica treapta, a mea este de 50ºC si le las 2 ore.
  11. Opresc cuptorul dar nu-l deschid si nici nu scot oala pana nu se racesc complet. Acest lucru poate dura inca vreo 4-5 ore. De preferat este sa le las peste noapte.
  12. Dupa ce s-au racit, scot borcanelele din oala si le bag la frigider. Se conserva foarte bine la rece pana la saptamani.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu