RSS

Supa de rosii

Desi nu sunt foarte mare fan al supelor crema mi-am spus ca trebuie sa incerc si alte de variatii.
 
Ingrediente:
  • 2 cepe mici
  • 2kg rosii bine coapte
  • 5 catei de usturoi
  • 3l apa
  • 1 lingura de vegeta
  • sare
  • piper
  • hasmatuchi (cerfeuilles / cervil) - e doar o alternativa la banalul patrunjel
  • 2 linguri de smantana
Mod de preparare:
  1. (optional) Decojesc rosiile de coaja. Pentru a se decoji mai usor, le scufund 5 minute in apa fierbinte.
  2. Intr-un blender fac suc de rosii din toate rosiile.
  3. Adaug in blender cepele, usturoiul si cateva frunza verzi de hasmatuchi cu cateva linguri de suc de rosii sau din apa .
  4. Torn totul intr-o oala, amestec bine si pun pe foc.
  5. Adaug sarea, piperul, vegeta, smantana si treptat apa, omogenizand supa.
  6. Las la fiert pentru 15 min.
  7. (optional) Supa se poate strecura, dar mie imi place sa simt ceva textura intr-o supa asa ca n-o strecor.
Se poate servi cu smantana si orna cu acelasi hasmatuchi.

Reteta inspirata din "500 soups" - Susannah Blake, paginile 149, 163.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu