RSS

Iaurt cu musli

A face iaurturile in casa nu e una dintre cele mai rapide retete, dar cu siguranta, o data incercate, nu mai vreau sa aud de iaurturile de la supermarket imbogatite cu E-uri pentru gust, consistenta si conservare. Mai natural de atat nu se poate...



Ingrediente:
  • 1l lapte de vaca (de la ferma)
  • 2 linguri de miere naturala
  • 100g iaurt bio natur (poate fi dintr-o productie anterioara)
  • 3 lingurite de musli bio pentru fiecare borcanel de iaurt

Mod de preparare:
  1. Fierb laptele si il las sa se raceasca pana ajunge la 45ºC. Fierberea laptelui nu e absolut necesara, dar am constatat ca iaurtul iese mai cremos daca fierb laptele inainte.
  2. Adaug mierea in laptele fiert si racit si amestec pana se dizolva.
  3. Adaug iaurtul si amestec bine pana se omogenizeaza.
  4. Pun cele 3 lingurite de muesli pe fundul fiecarui borcan. Mie mi-au iesit 9 borcane de 150ml.
  5. Torn laptele in borcane, peste muesli.
  6. Cum borcanele mele nu au capac, le acopar cu  folie de plastic si le sigilez cu un elastic.
  7. Pun borcanele cu iaurt intr-o oala de fonta cu capac.
  8. Torn apa calduta pe langa borcane in oala, maxim pana la nivelul iaurtului din borcane.
  9. Pun capcaul oalei si o dau la cuptor la cea mai mica treapta, a mea este de 50ºC si le las cam 3-4 ore.
  10. Opresc cuptorul dar nu-l deschid si nici nu scot oala pana nu se racesc complet. Acest lucru poate dura inca vreo 4-5 ore. De preferat este sa le las peste noapte. Daca as folosi o iaurtiera ar trebui s-o programez la 10-12 ore de stat la caldurica. Fara iaurtiera insa, oala de fonta are avantajul ca pastreaza temperatura pentru un timp mai indelungat si inlocuieste cu succes iaurtiera.
  11. Dupa ce s-au racit, scot borcanelele din oala si le bag la frigider. Se conserva foarte bine la rece 2-3 saptamani.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu