RSS

Creme brulee

Cremoase, crocante, dulci, usor de facut ... ce poti sa mai ceri unui desert?
Iata reteta pentru 6 portii.


Ingrediente:
  • 500g de smantana pentru frisca
  • 200ml lapte integral
  • 6 galbenusuri de oua
  • 50g zahar
  • 2 pliculete / linguri de zahar vanilat
  • 2 linguri de esenta de vanilie
  • ~ 6 linguri de zahar brun

Mod de preparare:
  1. Amestec laptele si smantana intr-o cratita pe care o pun pe foc pana da in fiert.
  2. Intr-un castron, amestec galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie.
  3. Vars usor laptele si smantana calda peste galbenusuri amestecand continuu.
  4. Pun 6 castronase pentru creme brulee (de preferat unele mai intinse) intr-o tava.
  5. Vars compozitia anterioara in castronase
  6. Vars apa calda pe langa castronase in tava.
  7. Dau tava la cuptorul preincalzit la 150ºC pentru 45 min.
  8. Scot de la cuptor, si las la racit.
  9. Pun castronasele la frigider pentru cateva ore.
  10. Presar o lingura de zahar brun pe deasupra fiecarui castronas. Excesul de zahar il pot elimina rotind castronasul la 90º. Nu este necesar mai mult zahar decat cel care se lipeste de copozitie.
  11. Cu ajutorul unei torte caramelizez zaharul din fiecare castronas. Dupa ce se raceste, zaharul caramelizat formeaza o pojghita crocanta.

Reteta inspirata din "Les meilleur recettes Marmiton. Patisserie et desserts", pagina 195

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu