RSS

Tarta cu zmeura

Un gust pronuntat de zmeura, racoritor si delicios.


Ingrediente:
  • 600g aluat de tarta (reteta o gasiti aici)
  • 700g de zmeura decongelata (am pastrat din ele cateva pentru decor)
  • 1/2 cana de zahar
  • 1 lingura de coaja rasa de lamaie
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • 1 lingura de unt

Mod de preparare:
  1. Intind foaia de tarta, o pun in tavi si o coc la cuptor la 180ºC pentru 20 min cu bile de ceramica.
  2. Intr-un blender amestec zmeura cu zaharul, zeama de lamaie si coaja de lamaie.
  3. Torn  intr-o cratita si o pun pe foc sa se dea in fiert.
  4. Cand a inceput sa fiarba, dau focum mai mic si adaug treptat amidonul de porumb cernut amestecand continuu.
  5. Adaug galbenusurile amestecand continuu.
  6. Adaug untul, amestec bine si mai fierb inca 3 minute.
Pun crema in foile de tarta si ornez cu zmeura si cu coaja de lamaie.

Reteta inspirata de aici.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu