RSS

Pui in oala de fonta

Daca mi-ar fi spus cineva sa pun puiul asa cum e in oala si sa-l bag la cuptor, i-as fi raspuns....Cum asa fara nimic in oala? Ei bine da. Cat mai simplu si natural. Hai sa vedem ...



Pentru aceasta reteta e nevoie musai de o oala de fonta smaltuita.

Ingrediente:
  • 1 pui
  • un varf de boia dulce
  • un varf de piper
  • 2 lamai bio
  • sare
  • ulei de masline pentru uns puiul
Mod de preparare:
  1. Spal puiul si il ung usor cu ulei de masline.
  2. Presar peste pui sare, piper si boia.
  3. Tai lamaile felii si o parte le pun pe fundul oalei. Cateva le pun si in interiorul puiului.
  4. Preincalzesc cuptorul la 200ºC, pun capacul de fonta la oala si dau la cuptor pentru 1h.
  5. Iau capacul de la oala si mai las inca 15 minute sa se rumeneasca. Atentie ca frige rau !
Este delicios si fraged. Iar dupa ce gatitul s-a terminat nu am de spalat decat o oala nu tot cuptorul :). Aaa, si nu aruncati zeama care se strange de la pui in oala... e perfecta sa mai aruncati niste cartofi in ea si sa-i varati la cuptor.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu