RSS

Paine de casa fara framantare



O bunatate de paine de casa, fara framantare

Ingrediente:
  • 3 cani de faina
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de drojdie uscata
  • 1 1/2 cana cu apa calduta
  • faina de porumb pentru presarat. Faina normala e ok si ea daca n-avem faina de porumb.

Mod de preparare:
  1. Amestec drojdia in apa calduta intr-un vas mai mare. Eu am folosit o salatiera de sticla.
  2. Adaug faina si sarea si amestec usor cu o lingura pana se omogenizeaza.
  3. Acopar cu folie de plastic / capac si las sa creasca 24 de ore la temperatura camerei.
  4. Pe un fund de lemn dau cu faina de porumb (sau de grau) si scot coca din vas. Coca este foarte lipicioasa si moale asa ca trebuie scoasa cu grija.
  5. Presar faina peste coca rasturnata si o adun usor fara a o deranja prea mult.
  6. O acopar cu un capac / castron mai mare rasturnat / prosop si o las pentru inca 2 ore la crescut.
  7. Incind cuptorul la 180ºC impreuna cu o oala de fonta cu capac / vas de sticla rezistent la caldura / ceramic.
  8.  Cand coca este crescuta si vasul incins, scot oala de la cuptor si pe fundul ei pun fie un strat fin de ulei de masline fie putina faina de porumb.
  9. Rastorn coca in oala intorcand fundul de lemn si pun capacul oalei.
  10. Bag la cuptor pentru 30 min, scot capacul si o mai las inca 15 min pentru a se rumeni.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu