RSS

Chec cu cacao

Am facut aceasta reteta din greseala pentru ca am incurcat-o cu o alta. Dar pana sa imi dau seama eram deja la jumatea drumului asadar am continuat. Rezultatul a fost peste asteptari: un chec super pufos si care ti se topeste in gura de-a dreptul.


Ingrediente:
  • 1 1/3 cana de faina
  • 1 cana de zahar
  • 6 oua (albusurile si galbenusurile separate)
  • 1 1/3 cana de ulei de masline
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura de zahar vanilat
  • 1 lingura de cacao

Mod de preparare:
  1. Bat albusurile spuma cu ajutorul unui robot de bucatarie.
  2. Adaug zaharul si zaharul vanilat si continui sa bat bine albusurile pana devin o spuma tare si lucioasa.
  3.  Scot vasul de la robotul de bucatarie si adaug galbenusurile unul cate unul amestecand usor cu o lingura de sus in jos.
  4. Adaug uleiul putin cate putin si amestec pana se incorporeaza.
  5. Adauga zeama si coaja de lamaie.
  6. Faina o adaug treptat ultima.
  7. Ung cu ulei si tapetez cu faina o forma mare de chec.
  8. Torn compozitia in forma mai pastrand inca 4 linguri in castron.
  9. Adauga cacaua si amestec bine pana ce se incorporeaza.
  10. Torn compozitia cu cacao peste cea anterioara in forma de chec.
  11. Preincalzesc cuptorul la 200ºC si pun la cuptor timp de 10 minute.
  12. Reduc temperatura la 180ºC si mai tin inca 40 minutesa se coaca.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu