RSS

Aluat pentru tarta (Pâte brisée)

O reteta de baza pentru majoritatea tartelor.

Ingrediente:
  • 190g de unt (temperatura camerei)
  • 250g faina
  • 50 ml de lapte
  • 1 lingurita de sare

Mod de preparare:
  1. Amestec totul intr-un robot de bucatarie sau in masina de paine (program aluat de pizza - 15 min) 
  2. Scot aluatul, formez o bula si o impachetez in folie de plastic.
  3. Tin la frigider minim 30 min pentru ca untul sa se intareasca, 
Eu am pastrat aluatul chiar si 10 zile in frigider in folie de plastic si poate fi si congelat pana la 1-2 luni. Trebuie insa scos cu jumatate de ora inainte de a fi intins intrucat este destul de tare daca este tinut mai mult in frigider.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu