RSS

Prajitura cu branza in stil New Yorkez

Asa de pufoasa, asa de delicata, asa de gustoasa ... prajitura cu branza in stil New Yorkez.

Ingrediente:
  • 150g de biscuiti
  • 50g unt moale + 1 lingura de unt pentru uns forma
  • 600g de branza Philadelphia
  • 200ml de smantana
  • 75g zahar
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • 4 oua
Pentru ornat:
  • 200ml de smantana
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • 2 linguri de zahar
  • boabe de rodie
Mod de preparare:
  1. Ung cu unt o forma de prajitura, de preferat una a carui pereti se desfac.
  2. Maruntesc biscuitii cu un robot de bucatarie.
  3. Amestec biscuitii cu unt si-i tasez pe fundul formei de prajitura.
  4. In vasul unui robot de bucatarie amestec branza Philadelphia cu smantana si zaharul.
  5. Incorporez pe rand cate un ou amestecand bine.
  6. Adaug esenta de vanilie si mixez.
  7. Vars compozitia peste biscuiti in forma de prajitura.
  8. Pun forma de prajitura intr-o tava cu apa si dau la cuptor pentru 50 min la 150ºC.
  9. Fie las prajitura sa se raceasca in cuptor fara a deschide usa cuptorului, fie scot de la cuptor si cu ajutorul unui cutit desprind compozitia de marginea formei. Daca ramane lipita de pereti, prajitura se va crapa in timpul racirii la temperatura camerei.
  10. Pun prajitura la frigider minim 2 ore sau de preferat peste noapte.
  11. Pentru ornare mixez smantana cu vanilia si zaharul pe care o torn peste tarta.
  12. Ornez cu boabe de rodie.
Reteta inspirata din revista Cuisine des copains, pg 92.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu