RSS

Muraturi

O reteta pentru iarna, pe care probabil orice gospodina a incercat-o in Romania. Mmmm si ce bune sunt alaturi de o friptura ...


Ingrediente (pentru 8 borcane de 1,5kg)
  • 7l apa
  • 1l otet
  • boabe de piper, 
  • cateva foi dafin
  • 8 linguri sare de mare (grunjoasa)
  • 8 linguri de zahar
  • 5 conopide
  • 1 kg de morcovi
  • 1 legatura de telina verde
  • jumatate de telina radacina
  • 2 radacini de hrean
  • seminte de mustar (1 lingurita / borcan)
  • marar
Mod de preparare:
  1. Se amesteca apa, otetul, boabele de piper, foile de dafin, sarea si zaharul si se pun pe foc pana incep sa fiarba.
  2. Se scot foile de dafin si boabele de piper si se lasa 10 minute sa se raceasca.
  3. Pana fierbe apa cu otetul, se aseaza legumele in borcane astfel incat sa ramana cat mai putin spatiu intre ele.
  4. Se aseaza borcanele pe ceva de metal (cratite, lame de cutit, etc) pentru ca atunci cand se toarna apa fierbinte sa nu se crape.
  5. Se presara in fiecare borcan semintele de mustar si mararul.
  6. Se toarna apa cu otet peste legumele din borcane.
  7. Se lasa la racit si a doua zi se pot strange capacele si depozita in camara.
Sunt gata de mancat peste o luna.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu