RSS

Guguluf cu rahat si nuca

Un fel de paine dulce, dar perfecta pentru micul dejun.



Ingrediente:
  • 650g de faina
  • 42g drojdie proaspata
  • 280ml lapte (caldut)
  • 2 oua
  • 175g unt (la temperatura camerei)
  • 80g zahar
  • 100g nuci maruntite
  • 100g rahat (cubulete)

Mod de preparare:
  1. Amestec in robot faina, zaharul, sarea.
  2. Amestec laptele cu drojdia si o adaug peste faina.
  3. Mixez si adaug oualele.
  4. Adaug untul si continui sa mixez pentru 15 min.
  5. Acopar cu un prosop si las la crescut o ora.
  6. Ung bine cu unt forma de guguluf.
  7. Scot coca si amestec in ea rahatul si nucile.
  8. Formez o sfera din coca si-i fac o gaura la mijloc pentru a intra in forma.
  9. Pun coca la cuptor la 50ºC pentru 45 min. In cuptor mai pun si un mic vas cu apa.
  10.  Maresc temperatura la 180ºC si coc pentru inca o ora.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu