RSS

Tarta cu dovleac si migdale


Imi ramasese o felie cu dovleac in frigider si nu stiam ce sa fac cu ea. Iata ca i-am gasit o intrebuintare.

Ingrediente:
  • 1 foaie de tarta (pâte brisée)
  • 800g dovleac
  • 1 lingurita de extract de migdale
  • 50g unt
  • 50g faina
  • 75g zahar
  • 2 oua
  • 250ml lapte
 Mod de preparare:
  1. Pun foaia de tarta in forma.
  2. Curat dovleacul de coaja si-l tai in felii mari.
  3. Fierb la aburi dovleacul pentru 15 min.
  4. Pun dovleacul si toate ingredientele din lista intr-un robot de bucatarie (cu cutit) si mixez.
  5. Torn crema cu dovleacul in forma de tarta.
  6. Pun la cuptorul preincalzit pentru 45 min la 200ºC.
Servesc pudrata cu zahar si migdale feliate rumenite.

* Reteta inspirata din Le meilleurs recettes Marmiton. Pâtisserie et desserts, pagina 17.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu