RSS

Somon cu legume la aburi

O mancare foarte sanatoasa si extrem de usor de facut.

Ingrediente:
  • 400g sau 4 felii de somon inghetat
  • 2 morcovi
  • 1 cartof
  • 1 cartof dulce
  • o mana de fasole verde fina
  • 1/2 broccoli
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • cascaval ras (optional)

Mod de preparare:
  1. Curat de coaja cartofii si morcovii.
  2. Tai broccoli, fasolea verde, cartofii si morcovii in felii.
  3. Pun toate legumele la aburi. Eu am un aparat de gatit la aburi cu 3 etaje dar se poate face foarte simplu si pe foc cu o oala normala si una cu sita pusa peste.
  4. Un etaj mai sus (sau in alta oala) pun feliile de somon inghetate.
  5. Pornesc "aburitorul" pentru 40 min. Fiind mai multe etaje se fac mai greu. Altfel, cartofii au nevoie de cam 40-50 min la aburi pentru a se coace dar pestele in 15-20 min e gata.
  6. Servesc in farfurie stropit cu cateva picaturi de ulei de masline, putina sare si putin piper, dupa gust.
  7. Cand legumele erau fierbinti am presarat si niste cascaval ras si a iesit perfect.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

silviu zimel spunea...

Atentie la fotografie: cutitul nu este cel pentru peste!

Denisa V spunea...

Asa este, dar cutit de peste chiar n-am! Deocamdata :D ....

Trimiteți un comentariu