RSS

Placinta cu cas si stafide




O varianta de placinta pe care o faceam destul de des, insa in ultima vreme am cam uitat-o. Este o placinta super rapida. Singurul ingredient cheie este casul, care aici in Belgia nu-l prea gasesti in magazine. Eu il aveam adus din Romania si a stat in congelator pana cand i-am pus gand rau.

Ingrediente:

Foaie placinta:
  • 190g unt
  • 1 lingurita de sare
  • 50 ml lapte
  • 250g faina

Compozitie:
  • 1 kg de cas scurs bine (poate fi si branza de vaci)
  • 5 oua
  • sare
  • 4 linguri de zahar
  • 1 cana de iaurt (sau lapte)
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 mana de stafide
  • 1 esenta de migdale (o lingurita)

Mod de preparare foaie de placinta:
  1. Mixez untul pana devine crema in vasul robotului de bucatarie.
  2. Adaug restul de ingrediente (sare, lapte, faina) si le framant pana se formeaza coca.
  3. Intind coca si o transfer in forma de tarta.

Mod de preparare compozitie:
  1. Bat ouale.
  2. Adaug zaharul, zaharul vanilat, esenta de migdale, sarea, casul, iaurtul, si la final stafidele.
Torn compozitia in foaia de placinta si o bag la cuptor 50min la 180ºC. La suprafata se rumeneste foarte repede asa ca pe la jumatatea timpului o acopar cu o foaie de staniol.




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu