RSS

Pasca

Pasca este o prajitura traditionala de Paste. Eu am facut-o de Craciun !

Coca se face identic ca pentru cozonac. O gasiti aici.

Ingrediente umplutura:
  • 500g branza dulce
  • 2 pliculete/linguri de zahar vanilat
  • 2 fiole/lingurite esenta de rom
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • 2 linguri de gris
  • 2 linguri de faina
  • 2 oua
  • 100g stafide
  • 4 linguri de zahar
Mod de preparare umplutura:
  1. Adaug toate ingredientele si amestec bine.
Mod de asamblare:
  1. Coca scoasa din masina de paine o impart in 2: o parte o turtesc si o intind mare cat fundul tavii iar cealalta parte o mai impart in 2 parti pe care le fac rulori si se rasucesc.
  2. Pun coca intinsa pe fundul tavii/cratitei iar partea impletita o pun pe margine.
  3. Dau la cuptor 60 min la crescut la 50ºC.
  4. O scot si pun compozitia in mijloc, avand ca pereti impletitura.
  5. [optional] Ung impletitura cu ou.
  6. Dau la cuptor la 150ºC timp de 50 de minute.
 Interiorul se lasa, dar este normal, intrucat branza este mai grea.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu