RSS

Friptura de porc cu piure

Este o reteta foarte clasica si eu asa o fac.

Ingrediente piure:
  • 1kg de cartofi
  • 50g unt
  • 100ml de lapte
  • sare (dupa gust)
Ingrediente pentru friptura:
  • 500g de ceafa de porc taiata felii subtiri
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  •  condimente pentru friptura
  • sare
Mod de preparare piure:
  1. Curat cartofii si-i tai in felii.
  2. Ii pun la aburi timp de 40 min.
  3. Mut cartofii in robotul de bucatarie si-i amestec pana se sfarama toti.
  4. Adaug untul care se va topi de la caldura cartofilor si continui sa amestec.
  5. Adaug laptele si sarea si amestec.
Mod de preparare friptura:
  1.  Feliile de carne le condimentez si le sarez.
  2. Le las 1 ora la temperatura camerei.
  3. Incind uleiul intr-o tigaie si le prajesc pe ambele parti pana incep sa se rumeneasca.
Simplu si gustos.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

silviu zimel spunea...

Pentru un gust mai subtil:
Adauga la piureul de cartofi si marar proaspat marunt taiat.
Feliile de carne sa nu fie prea subtiri. Initial e bine sa le rumewnesti in ulei, pe ambele fete, fara sa fie complet prajite. Apoi, rumenesti in unt cateva felii de mar pe care le asezi peste carnea semiprajita pusa intr-o tava Pui apoi deasupra bucati de fromage bleu. Se toarna sucul ramase de la prajitul carnii si cel de la mere, un pahar de vin rosu demisec, se acopera tava cu folie de aluminiu si de da la cuptor cca 20 min.

Denisa V spunea...

Multumesc pentru sfaturi. Am sa le incerc ;)

Trimiteți un comentariu