RSS

Crema caramel

 Cunosteam aceasta reteta de mic copil sub numele de crema de zahar ars. Am fost surprinsa sa aflu ca de fapt numele ei este crema caramel. Oricum s-ar numi tot buna e !


Ingrediente:
  • 1l de lapte
  • 8 oua
  • 1 lingura de faina
  • 7 linguri de zahar + 10 linguri de zahar pentru ars
  • 1/2 baton de vanilie

Mod de preparare:
  1. Incalzesc zaharul (cele 10 linguri) intr-un castron pana incepe sa devina lichid, fara insa sa-l ard.
  2. Torn zaharul pe fundul castronaselor rezistente la cuptor (ramequin) in care urmeaza sa pun compozitia.
  3. Fierb laptele impreuna cu vanilia si-l las la racit.
  4. Bat oualele cu zaharul, adaug faina si torn laptele racit putin cate putin si amestec.
  5. Torn compozitia in castronase
  6. Pun castronasele intr-o tava si pe langa castronase pun apa.
  7. Dau la cuptor timp de 45 min la 150ºC.
  8. Le las la racit, desprind usor cu cutitul pe marginea castronaselor apoi le intorc pe o farfurie.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu