RSS

Tarta cu mere



Toamna e sezonul merelor, si daca mai raman cateva prin camara dupa ce am mancat suficiente crude atunci nimic nu e mai potrivit decat o tarta cu mere la cuptor.

Ingrediente foaie de tarta:
  • 250g de faina
  • 125g unt topit
  • 2,5 linguri de apa rece
  • un varf de sare

Alte ingrediente pentru tarta:
  • 5 mere
  • 50g de zahar
  • 3 oua
  • zeama de la 2 lamai
  • o lingura coaja de lamaie
  • 2 linguri marmelada de caise

Mod de preparare foaie de tarta:
  1. Pun ingredientele foii de tarta in robot pentru a forma coca. O scot si o mai framant inca un pic cu mana sa se lege bine.
  2. Intind coca pe masura formei de tarta. Am folosit o forma antiadeziva de 25cm cu fund detasabil. Transfer coca in forma de tarta.
  3. Torn peste coca bile de ceramica si o dau la cuptor la 190°C timp de 30 min. Timpul e suficient pentru a rumeni foarte putin coca.
  4. Scot foaia de tarta de la cuptor, o las un pic la racit si indepartez bilele de ceramica.

 Mod de preparare tarta:
  1. Scot cotoarele merelor, le decojesc si le tai in felii subtiri. Torn peste merele felii zeama de la o lamaie si amestec putin pentru a nu se oxida.
  2. Asez feliile de mere in forma de tarta, un pic suprapuse. Pun si cel de-al doilea strat de felii de mere.
  3. Amestec oualele cu zeama de la o lamaie, cu 50g de zahar si coaja de lamaie.
  4. Torn compozitia peste merele din tarta.
  5. Pun la cuptor pentru 20 min la 180°C
  6. Scot tarta si "vopsesc" merele cu marmelada de caise. daca marmelada e prea solida, o diluez cu 2 linguri de apa.
  7. Bag tarta inapoi la cuptor inca 15 min, tot la 180°C. O scot si o las la racit.


Rezultatul a fost o tarta cu un gust deosebit de racoritor si de fin.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu