RSS

Pui la wok cu alune



Desi prefer mancarea europeana, un pic de diversitate nu strica. Asadar hai la un wok... de pui, si pe deasupra cu alune.

Ingrediente:
  • 1 piept de pui (taiat fasii)
  • 2 ardei grasi (taiati julien)
  • 1 morcov (taiat julien)
  • 2 cepe (taiate rondele si apoi in jumatate)
  • 100g de alune sarate maruntite
  • 1 lingurita curry
  • 3 linguri ulei de susan
  • 1 lingurita sos de soia
  • 2 cani de orez
  • 1 lingura de vegeta
  • 1 cana cu apa

Mod de preparare:
  1. Spal orezul si-l pun la vapori timp de 40 min.
  2. Pieptul de pui taiat fasii mici il pudrez cu curry.
  3. Incind wok-ul si torn uleiul de susan si sosul de soia in el.
  4. Pun in wok pieptul de pui si astept sa se rumeneasca, apoi amestec cu o lingura de lemn.
  5. Cand pieptul este facut, adaug ardeiul, ceapa si morcovul. Las legumele sa se caleasca.
  6. Dizov vegeta in cana cu apa si o torn in wok
  7. Astept sa mai scada un pic lichidul si adauga alunele.
  8. Dupa cateva minute iau de pe foc.
Se pune orezul intr-o farfurie, iar in mijlocul lui se pune puiul cu legumele.

Gustul este intradevar remarcabil.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu