RSS

Placinta cu dovleac


 O placinta pe care o mancam cu placere de cand eram mic copil si era preferata mea cand venea vorba de dovleac.



Ingrediente:
  • Un dovleac de marime medie dat prin razatoare
  • 1 pachet de foi de placinta (470g)
  • 1 cana cu zahar
  • 6 lingurite de scortisoara
  • 2 linguri de ulei
Mod de preparare:
  1. Tai dovleacul, il curat de coaja, il tai in bucati si il dau prin razatoare (de preferat un robot de bucatarie razatoare intrucat dovleacul este destul de tare si e si destula cantitate)
  2. Ung o tava mare si mai inalta cu doar una din lingurile de ulei
  3. Foile de placinta le impart in 4. Daca numarul lor nu se imparte exact, pun mai multe foi in stratul cel mai de jos.
  4. Pun un strat de foi de placinta pe fundul uns al tavii.
  5. Pun 1/3 din dovleacul ras peste foile de placinta
  6. Presar 1/3 din cana de zahar peste dovleac.
  7. Presar 2 lingurite de scortisoara peste dovleacul cu zahar.
  8. Repet pasii 4-7 inca de 2 ori.
  9. Inchid placinta cu ultimul strat de foi de placinta pe care-l pun mai cret
  10. Ung cu a doua lingura de ulei ultimul strat de foi de placinta pus, ca sa nu se arda.
  11. Dau la cuptorul preincalzit la 180C timp de 45min. Pe la jumatea timpului am pus peste placinta un capac (poate fi si o folie de aluminiu) ca sa nu se rumeeasca prea tare.
O smecherie pe care o mai folosesc daca dovleacul nu este suficient sau este foarte apos, este sa presar intre straturi 2-3 linguri de gris. De aceasta data insa, nu am pus gris si a iesit perfect asa.

Se poate orna cu zahar pudra.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu