RSS

Frigarui de pui si cuscus cu fructe uscate

Ce-ar fi niste cuscus pentru astazi ?

 Ingrediente pentru frigarui:
  • 2 piepti de pui
  • 2 linguri de ulei
  • 2 catei de usturoi dati prin razatoare
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 lingurita de curcuma
  • Zeama de la o lamaie
Ingrediente pentru cuscus:
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa tocata fin
  • 2 catei de usturoi dati prin razatoare
  • 8 caise uscate taiate cubulete
  • O mana de stafide
  • 50g de migdale taiate felii
  • 200g de cuscus 
  • 1 cub/lingurita vegeta de pui
  • 600g apa
Mod de preparare frigarui:
  1. Pregatesc un sos din ulei, usturoi, boia, curcuma si zeama de lamaie
  2. Tai pieptul in cubulete mai mari, potrivite pentru frigarui si-l amestec in sosul preparat mai devreme. Il pot lasa eventual la frigider ca sa prinda gustul, dar daca n-am suficient timp pentru asta merge si prajit direct, asa cum am facut si eu.
  3. Infig bucatile de piept in betele de frigarui.
  4. Pun frigaruiele intr-o tigaie normala sau tigaie de tip grill si le tin pe foc pana se rumenesc.
Mod de preparare cuscus:
  1. Intr-o tigaie incind uleiul si pun in ordine ceapa, usturoiul, migdalele, caisele si stafidele pe care le amestec si le calesc cateva minute.
  2. Intr-o oala fac o supa din apa amestecata cu vegeta si-l pun pe foc pana da in fiert.
  3. Opresc focul si pun cuscusul in oala cu supa si-l las sa se umfle.
In farfurie pun mai intai cuscusul, apoi in mijloc pun fructele uscate calite iar frigaruile le servesc alaturi.

Este o mancare foarte satioasa si cu un gust delicios cu influente orientale.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu