RSS

Pui cu salvie si lamaie

Ador sa-l gatesc pe Costel. Asa-l numim noi pe puiul intreg pe care-l ascundem in cuptor iar apoi il devoram pana la ultimul oscior.

Ingrediente:

  • 1 pui
  • 1 capatana de usturoi
  • cateva frunze de salvie
  • o lingurita condimente pentru pui
  • 4 linguri bulion
  • sare
  • piper
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lamaie

Mod de preparare:
  1. Spal puiul si-l asez intr-un vas de yena.
  2. Curat usturoiul si jumatate din el si din frunzele de salvie le pun in interiorul puiului.
  3. Tai jumatate din lamaie felii si le pun tot in interiorul puiului.
  4. Pregatesc un sos cu care ung puiul : bulionul + uleiul de masline + sarea + piperul + condimentele pentru pui
  5. Torn zeama celeilalte jumatati de lamai peste pui si torn apa in vas cam de un deget.
  6. Restul de usturoi il pun in vas pe langa pui.
  7. Il pun la cuptot la 180°C. Dupa 30 min il scot si-l mai ung cu sosul din vas, apoi il mai pun la cuptor inca 30 min.
Iese foarte fraged si cu o aroma speciala.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu