RSS

Tort de ciocolata alba

Era momentul pentru un tort. Vroiam unul simplu si care sa-l pot face in etape: joi seara blatul, vineri seara crema si sambata dimineata asamblatul. Cam asa ceva ...

Ingrediente blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri de faina
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 2 pliculete de zahar vanilat

Mod de preparare blat:
  1. Bat albusurile spuma (cu robotul de bucatarie) adaug treptat zaharul si zaharul vanilat
  2. Separat frec galbenusurile cu cele 2 linguri de ulei
  3. Torn galbenusurile peste albusuri si le amestec usor, de sus in jos
  4. Adaug faina si praful de copt
  5. Pun compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina
  6. O bag la cuptorul preincalzit cam 30 min, la 180°C. Testez blatul cu un bat de frigaruie daca iese curat, si daca da, atunci e facut. Eu am avut o forma mica de 15cm si s-a facut destul de rapid.

Ingrediente crema de ciocolata alba:
  • 500g de ciocolata alba rupta in bucatele
  • 500g smantana pentru frisca

 Mod de preparare crema:
  1. Torn smantana intr-o cratita si o pun pe foc.
  2. Adaug ciocolata rupta bucatele si o amestec pana se topeste complet. Arata cam lichida pentru o crema de tort dar dupa urmatorii pasi isi va schimba consistenta si se va mai deschide la culoare.
  3. O las la racit iar apoi o pun la frigider, unde o las pana a doua zi. Crema se mai intareste in tot acest timp la rece.
  4. A doua zi, o scot de la frigider si o mixez pana se umfla si devine cremoasa.

 Asamblare tort:
  1. Tai blatul felii
  2. Pun prima foaie, o insiropez cu lapte de cocos, apoi pun un strat de crema. Apoi trecem la felia 2 din blat, iar insiropez, iar crema si tot asa pana termin feliile de blat. Mi-au fost necesare cam 150g de lapte ce cocos.
  3. Cu restul de crema ramasa ornez tortul pe margine si pe sus
  4. Decorarea tortului ramane la imaginatia fiecareia. Eu am ales un amestec de bilute de ciocolata alba si neagra si niste pepite pentru peretii tortului.

Ciocolata alba pe care am folosit-o a fost foarte dulce si tortul a iesit si el la fel, asa ca nu a fost nevoie de mai mult zahar. Mmmm.. mniam mniam.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu