RSS

Ciorba taraneasca de pui

O ciorba traditional romaneasca usoara si sanatoasa. Cat despre gust...mmm e delicioasa!


Ingrediente:
  • 2 piepti mari de pui
  • un sfert de telina mare
  • 3 morcovi
  • 2 rosii
  • 1 ardei galben
  • 150g de mazare
  • 150g fasole verde
  • 5 cartofi
  • 2-3 maini de taitei
  • 2 cuburi de condimente supa de pui
Mod de preparare:
1. Torn apa in oala de presiune (9L) pana se umple cam jumatate si-o pun pe foc la maxim.
2. Toc pieptul in cuburi si-l pun in oala, apoi inchid oala, asptept ca supapa sa indice ajungerea la presiunea si temperatura de fierbere. Din acel moment, inchid supapa, dau focul la jumatate si las 15 min la fiert.
3. Toc morcovii, ardeiul, telina si rosiile cubulete. Fasolea o tai in bucati cam de 2cm lungime. Cartofii ii tai in cuburi mai mari, ca pentru ciorba.
4. Cand carnea a fiert (au trecut cele 15 min) scot presiunea din oala si desfac oala. Pun taiteii, cuburile de condimente si toate legumele taiate, inclusiv mazarea.
5. Inchid oala la loc si las sa fiarba 10 min (dupa ce oala incepe sa fiarba). Asta e tot.

Nu e nevoie neaparat de oala cu presiune pentru aceasta ciorba. Se poate foarte bine folosi si o oala normala, dar in oala cu presiune legumele se pastreaza intregi si-si pastreaza mai bine si vitaminele. Alte oale de presiune s-ar putea sa aiba alte instructiuni, asadar, cititi manualul inainte.

In farfurie adaug patrunjel tocat, felii de ardei iute si zeama de lamaie dupa gust.






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 comments:

silviu zimel spunea...

E bine daca poti folosi pui ce NU provin din crescatorii. Daca in loc de pui folosesti resturile lor (gat, cap, oasele pieptului,aripi, pipote, inimi , ficati) iar la sfarsit adaugi o cantitate de zeama de varza acra egala cu cea care a ramas in oala, obti o "ciorba de potroace" - bea flacaii si nu zace dupa zece boloboace!

Trimiteți un comentariu