RSS

Tarta cu lamaie


Gustul acrisor al tartei cu lamaie este deosebit in serile de vara caniculare ...


Ingrediente:
  • o foaie de tarta (aproximativ 400g)
  •  75 + 125g zahar pudra
  • 40g+20g maizena (faina de porumb)
  • sucul de la 2 lamai
  • 4 oua (albusurile si galbenusurile separate)
  • 250ml de apa (sau lapte)
Mod de preparare:
  1. Foaia de tarta se pune in forma de tarta. Peste ea se pune o foaie de aluminiu/foaie de copt peste care se adauga bile de ceramica (sau fasole uscata).
  2. Foaia se coace la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15 min.
  3. Intr-o cratita se amesteca 75g de zahar, 40g maizena, cele 4 galbenusuri, zeama de lamaie si apa/laptele.
  4. Compozitia se fierbe pe foc pana se ingroasa apoi se lasa 10 min la racit.
  5. Cand foaia de tarta este coapta se scoate din cuptor, se lasa la racit si se inlatureaza foaia de aluminiu / copt  si bilele de ceramica. Daca forma de tarta are fundul detasabil, foaia coapta se poate lasa direct in forma. Daca insa nu e o forma cu fund detasabil atunci e de preferat ca foaia de tarta sa se scoata din forma si sa se puna intr-o farfurie intinsa intrucat e greu de taiat altfel.
  6. Compozitia se toarna in foaia de tarta.
  7. Albusurile se bat spuma impreuna cu 125g de zahar pudra si 20g de maizena.
  8. Se orneaza tarta cu albusurile cu o lingura sau cu un poche.
  9. Se repune la cuptor la 180°C timp de 15 min (albusul se ingalbeneste) sau la 50°C timp de 40 min (albusul ramane alb si devine mi crocant). O alta varianta, pentru a nu mai pune din nou tarta la cuptor albusurile pot fi incalzite la bain-marie inainte de a fi batute.
  10. Se lasa sa se raceasca si se serveste calduta sau rece. Se poate orna cu caramel.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu