RSS

Prajitura cu suc de rosii



O prajitura consistenta dar lejera.


Ingrediente:

Foi:
  • 16 linguri de suc de rosii
  • 16 linguri de ulei
  • 10 linguri de zahar
  • 16 linguri de lapte
  • 1 lingurita praf de copt (sau amoniac)
  • 800g de faina
Crema:
  • 1l lapte
  • 1 cana de zahar
  • 6 linguri de gris
  • 1 lamaie (zeama + coaja)
  • 250g de unt (la temperatura camerei)
  • 4 lingurite de maizena (amidon)

Glazura pentru orna


Mod de preparare:

Foile:
  1. Amestec toate ingredientele in robotul de bucatarie
  2. Aluatul rezultat il impart in 4 parti egale. 
  3. Le intind bine pe foi de silicon / tava si le coc 10 minute la 180°C
  4. Le las la racit.
Crema
  1. Pun pe foc intr-o cratita toate ingredientele pentru crema mai putin untul
  2. Se fierb pe foc pana se omogenizeaza si pana cand devine o crema mai consistenta. Grisul trebuie sa fie fiert.
  3. Se lasa un pic la racit dupa care se adauga untul si se amesteca.

Intre foi se pune crema, iar la final se preseaza putin toata prajitura ca sa patrunda bine crema intre foi.
Se orneaza cu glazura si se da la frigider macar o jumatate de ora.




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Trimiteți un comentariu